lauantai 28. tammikuuta 2012

Paluu rillipiruksi?

Rillipiru, siinäpä hyvä tavoite tälle keväälle.

Ilman minkäänlaisia linssejä olen melko sokea nenääni pidemmälle ja viime vuodet olenkin käyttänyt pehmeempiä linssejä eli piilareita. Piilarit on niin super helppo käyttää ja ne melkein unohtaa (käytän yötäpäivää mallisia).Kunnes sitten iskee ensimmäinen silmätulehdus tai muu pakottava tarve kaivaa esille vanhat rillit...ne niin "ihanan" malliset ja väriset, luultavasti vielä hieman rikki ja liian heikoilla vahvuuksilla.

Tämän koin 1,5v sitten kesällä kun eka silmätulehdus iski ja voi morjens millanen peilikuva peilistä katsoi takaisin: punaiset silmät, meikitön nassu, kamalat vanhat rillit ja niillä ei edes nähnyt niin hyvin että voisi ajaa autoa ja kaikenlisäksi ne oli hieman rikki, toinen sanka saattoi tippua milloin hyvänsä joten mulla oli pieni ruuvari kokoajan mukana. Tätä rillipiruilua kesti yhteensä 1,5kk, koska silmätulehdus uusiutu 3krt  heti kun parani.

Silloin vannoin hankkivani uudet rillit, mutta vasta viime kesänä lähdin kiertämään liikkeitä ja testailemaan uusia rilliehdokkaita. Olin varma, että haluan mustat muoviset hieman paksummilla kehyksillä, mutta kun sain yhdet ihanat kotiin kokeiltavaksi, totesin että en mä haluakaan niin paksuja enkä ehkä mustiakaan. Joten palautin testilasit ja jätin asian taas muhimaan.

Syksyllä tsemppasin sen verran, että kävin silmälääkärissä tutkituttamassa näköni. Kaikki oli kunnossa, piilarit on oikean vahvuiset, mutta laseihin tarvitsisin - 1,0 lisää kumpaankin silmään. Uudelle kierrokselle lähdin vasta tänään ja sainkin kokeiltavaksi tälläiset ihanuudet:




On tuo kiertäminen kyllä melkoista, etenkin jos ei ole selvä millaiset tai edes minkä väriset niiden pitäisi olla. Ja liikkeissäkin on paljon eroja, toisessa tullaan heti kyselemään ja toisessa annetaan rauhassa testailla eikä oikeestaan oteta mitään kontaktia. Noiden lasien kanssa kävi niin, että kerkesin testaamaan yhtiä laseja ja silloin myyjä tuli paikalle. Kyseli hieman ja katseli mua hetken, hihkaisi tuovansa yhdet lasit mitkä ei ole vielä hyllyssäkään ja palasi noiden kanssa. Nuo miellytti kaikkien silmää ja hyvä merkki on, että noita nyt hehkutan.
Kerron kyllä jos nuo tilaan tai sitten metsästys jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti