sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kaks mummoo meni mustikkaan, toinen ei mahtunut

Eilisen Helsinki päivän jälkeen uni maittoi koko yön, mutta aamulla heräsin pirteänä jo 7.30 ja eipä sitten enää unimasa tullut kylään joten siitä päivä alkoi. Puuhailin kotihommia ja aloitin lauantaipäivän blogikirjoituksen väsäilyä. 12 pintaan lähdin piipahtamaan torilla missä oli elomarkkinat. Paikalla oli paljon kojuja ja onneksi myös asiakkaita. Kauppa kävi ja aurinko paistoi...kunnes jostain ilmesty mustia pilviä ja ilma muuttui melko painostavaksi. Eilen jo sateli kun oli kivoja suunnitelmia tehty, pitikö vielä tänäänkin. 

Seuraavaksi suunnitelmissa oli mustikanpoimintaa saman ystävän ja hänen isän kanssa. Ajeltiin rankkasateessa hakemaa isä mukaan ja pidettiin peukkuja että sade lakkaisi ja niinhän se lakkasi ja aurinko alkoi kuivaamaan melkoisella porotuksella. Ajeltiin kaupungin liepeille, tulevan asuntomessualueen viereiseen metsikköön ja kyllähän siellä mustikkaa riitti. Tällä suuntavaistolla ei parane metsään lähteä yksin, joten kuljettiin porukalla koko ajan. Mukana oli 3 ämpäriä ja reilun tunnin päästä ne alkoikin jo olemaan täys, kunnes sitten löydettiin kantarelleja ja niitäkin käytiin poimimassa yhteen ämpäriin. Mustikat saatiin puhtaaksi suit sait sukkelaan jännällä imurilla ja kotiin päästessä ei tarvinnut kuin pistää ne pussiin ja pakkaseen.

Metsästä juteltiin vitsistä: kaks mummoo meni mustikkaan, toinen ei mahtunu. Monella on omat salaiset mustikkapaikkansa eikä niitä kerrota, edes ystäville. Etenkin vanhemmassa porukassa tätä esiintyy melko paljon. Kyllähän se harmittaisi jos omalta suosikkipaikalta olisi mustikat poimittu, mutta kun ei ne isoimmista metsistä heti lopu kesken. Tuollakin oli vielä vaikka kuinka paljon jäljellä ja ystävän isä on kuitenkin lähes 100l käynyt jo parin viikon aikana poimimassa. 
Joten eiköhän se toinenkin mummo mahtuisi mustikkaan, vai mitä mieltä ootte?

Nyt kaikki mustikoita poimimaan, niitä on varmasti vielä isoimmissa metsissä ja sieniäkin saattaa löytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti